onsdag 8. februar 2012

Prosjekt strikk en båt....


Foto Judith Seland Nilsen

Hva gjør en gammel Trifoil plastbåt på Sjølingstad Uldvarefabrik? Båten som ble produsert på Strømmen på midten av sekstitallet, står nå på Sjølingstad Uldvarefabrik som en del av Vest-Agder-museets satsing på prosjektet "ikke bare plast".
Museets plastbåtprosjekt har også resultert i et pedagogisk prosjekt der vi oppfordrer skoleklasser, foreninger og enkeltpersoner til å strikke en lapp til båten som nå er utstilt på Sjølingstad Uldvarefabrik. Vi har latt oss inspirere av det som blir kalt strikketagging, og vil gjennom hele skoleåret 2010 - 2012 la båten stå framme. Forhåpentligvis vil den bare bli flottere og flottere.

Det er kommet inn en god del lapper, og snart begynner arbeidet med å sy disse sammen og starte med å kle på båten...

Send oss gjerne en strikka eller hekla lapp. Vi tar imot lapper i forskjellige størrelser og farger, de vil bli montert på båten etter hvert. Ta gjerne kontakt om du har en skoleklasse eller ei forening som vil bidra til prosjektet, epost: eller telefon: 28 25 60 23.

Slik strikker du en lapp som er ca. 10 cm bred:
Legg opp 20 masker på pinner nummer 3,5 i 3-tråds strikkegarn. Sjølingstadgarnet passer ypperlig. Strikk til lappen måler 10 cm. og fell av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar